top of page
Dental Equipment

Storitve

Prvi obisk

Pri prvem obisku naredimo stomatološki pregled, kjer v celoti pregledamo in zabeležimo vaše trenutno stanje zob in obzobih tkiv. Predstavimo načrt zdravljenja in ga časovno ter finančno prilagodimo vašim željam.

Zalivke

Kariozne in odkrušene dele zoba nadomestimo s ustreznimi umetnimi materiali, ki posnemajo obliko zoba.

Protetika

Manjkajoče zobe nadomeščamo s fiksnimi ali snemnimi nadomestki. Izdelamo vam tako prevleke, delne prevleke, mostovne konstrukcije, kot tudi totalne in delne proteze. Za estetske rešitve so nam na voljo luske in kompozitne dograditve. Pomemben člen dokončne oskrbe je izkušen zobni tehnik. Sodelujemo z večimi zobotehničnimi laboratoriji.

Kirurgija

V primeru, ko imate v ustih zob z brezupno prognozo, ga tudi izruvamo. Poseg naredimo z lokalno anestezijo, tako da je za vas brez bolečin.

Bruksizem

Škrtanje ali stiskanje zob je lahko vrzok za prekomerno obrabo zob. Obrabo preprečimo z izdelavno individualne bruksistične opornice.

Preventiva

Preventiva je najpomembnejši del celostne obravnave pacienta. Začne se s pravilno tehniko izvajanja ustne higiene doma, čiščenjem mehkih in trdih zobnih oblog pri nas, peskanjem, zalivanjem fisur in meritvijo obzobnih žepov. Z ustrezno preventivo in rednimi kontrolnimi pregledi se izognemo večjim težavam v ustni votlini.

Endodontsko zdravljenje

Zdravljenje koreninskih kanalov je potrebno takrat, ko zobna gniloba napreduje do zobne pulpe/živca. V takšem primeru odstranimo preostali del tkiva, kanale dezinficiramo in jih po končanem zdravljenju zapolnimo z umetnim materialom. Pri delu uporabljamo strojno širjenje koreninskih kanalov, lasersko in ultrazvočno dezinfekcijo, kar skrajša in izboljša postopek zdravljenja.

Estetika

V koliko s svojo barvo zob niste zadovoljni se lahko poslužimo beljenja zob. Zobe zaradi ugriza lahko preoblikujemo, jih dogradimo in jim povrnemo primarno funkcijo ter estetiko. Nudimo tudi notranje beljenje zob, izdelavno kompozitnih faset ter lepljenje dentalnega nakita.

Parodontologija

Če želimo, da vam zalivke in protetični izdelki dolgo časa služijo, je nujno, da so vaša obzobna tkiva zdrava. Za to poskrbimo z izdelavo parodontalnega statusa, ter čiščenjem obzobnih žepov. Naučimo vas tudi izbrati primerne pripomočke za izvajanje ustne higiene. Prav tako vam demonstriramo uporabi le-teh.

bottom of page